Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: rumové pralinky' |
Od: klm |
Vloženo: 06.09.2008 0:09:12 |
Zkušenosti s tím mám vcelku bohaté. Než jsem přišel na to jak tak mě to stálo dost peněz a hlavně času.Pana Tontiho jsem viděl také a od toho jsem se odpíchl. Škrob musí být "zralý" a hlavně perfektně suchý do takové uhlazené vrstvy škrobu se nadělají důlky-negativy a do těch se nalije cukrový rozvar s alkoholem (pozor na jeho cukernatost). Po cca 5-7 min se opatrně zapráší a nechá cca 24 hodin. Pak se opatrně vyjme, opráší a potáhne čokoládou. Vliv na výrobu má i vlhkost vzduchu. Princip je takový, že přesycený cukrový roztok začne krystalovat díky škrobu po krajích a ne uprostřed. Na tvaru tak dalece nezáleží. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|