Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: sněhový dort' |
Od: Johny |
Vloženo: 06.01.2009 22:54:10 |
Nejprve si připravíte bílkový krém -
150 g bílků, 100 g cukr krupice - do bílků na šlehání, 200 g cukru krupice - na cukerný rozvar, vanilkový cukr
- nejprve dáme vařit cukerný rozvar - do rendlíku nebo jiného vhodného kastrůlku dáme cukr určený "na cukerný rozvar" a malé množství vody, pouze tolik, aby se nám vytvořila řídší kašička a přivedeme k varu
- jakmile se nám rozvar začne vařit, začneme bílky šlehat s cukrem určeným "do bílků na šlehání" a vanilkovým cukrem - vyšleháme do pevného sněhu
- při šlehání si zároveň hlídáme rozvar, aby se nám nepřevařil - drátěným očkem průběžně provádíme ruční zkoušku - cukr svaříme na silný let - po fouknutí do očka se nám vytvoří řetěz spojených cukrových bublinek (pokud již rozvar je správně svařený, ale bílky ještě nemáme správně vyšlehané, přilijeme do rozvaru malé množství vody a tím snížíme teplotu - poté necháme opět svařit na daný stupeň ruční zkoušky)
- svařený cukerný rozvar tenkým praménkem zaléváme do bílkového sněhu za pomalého chodu šlehače (pro lepší šlehatelnost můžeme přidat pár kapek octa - zvýší se nám kyselost a bílky se nám lépe šlehají), po zalití opět zvýšíme rychlost a necháme šlehat do zchladnutí
- bílkový krém naneseme na dort a pod grilem necháme "opálit", pokud máte k dispozici plynovou opalovací pistoli, je to výborným řešením |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|