Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Co se žloutky?' |
Od: Hav |
Vloženo: 03.02.2009 10:39:35 |
Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě. Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|