Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Krém do laskonek' |
Od: Johny |
Vloženo: 03.02.2009 22:36:42 |
Zdravím, není vůbec zač děkovat. Tady je receptura na buflery - opět bude třeba malý přepočet :-) -
0,700 kg žloutky 1,200 kg bílky 0,500 kg cukr krupice 1,000 kg mouka hladká 0,100 kg škrob kukuřičný 0,300 kg voda
- připravíme si plechy vyložené pergamenovým papírem (papírem na pečení)
- žloutky si ruční metličkou promícháme s vodou
- mouku smícháme se škrobem a obě suroviny prosejeme (odstraníme případné nečistoty a suroviny provzdušníme)
- vyšleháme si bílky společně s celým množstvím cukru do pevného, ale ne přešlehaného sněhu - zde platí obzvláště, pokud bílkový sníh přešleháte, bude hmota nadměrně při tvarování řídnout
- do rozmíchané směsi vody a žloutků za neustálého šlehání ruční metličkou přisypeme část prosáté mouky - vytvoříme si řídší kašičku (přisypeme cca 1/3 mouky z celkového množství) - mouku přidáváme do žloutků až těsně před spojením s bílkovým sněhem, protože jinak by nám hmota zgumovatěla a špatně by se nám spojovala s bílkovým sněhem
- část pevného bílkového sněhu si vmícháme do žloutkové "kašičky" - tím si hmotu zlehčíme
- zlehčenou žloutkovou hmotu lehce vmícháme do zbylého bílkového sněhu a opatrně zamícháme zbylou mouku - zamíchání musí být rychlé ale zároveň opatrné
- hmotu ihned stříkáme sáčkem s hladkou trubičkou buď tvarů kopečků (velkých nebo malých piškotů), tyčinek nebo do tvaru ohnutých rohlíčků
- nastříkané tvary ihned odpékáme ve vyhřáté troubě na 170 - 1790°C
Budu rád, když se sem na server opět vrátíte a podělíte se s námi o to, jak se vám ve sladkém tvoření daří. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|