Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávová roláda' |
Od: Jana |
Vloženo: 04.02.2009 15:47:57 |
Blesková roláda, která se dá stočit klidně druhý den: 6 bílků ušlehat dotuha, přidat 6 polévkových lžic krystal. cukru a znovu šlehat. Přidat 6 žloutků a zašlehat, nakonec zlehka ručně vmíchat 6 polévkových lžic prosáté polohrubé mouky, nebo 4 lžíce mouky a 2 lžíce mletých ořechů nebo kakaa. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na maximum, pečte, až se začne těsto oddělovat od okrajů plechu, tj. tak 3-4 minuty, záleží na troubě. Takto zprudka upečená roláda se nevysuší, takže zůstane vláčná a neláme se, ani když ji stáčíte studenou. Rolády peču jedině takto. Ještě by mohla prasknout, když ty lžíce budete dávat moc vrchovaté, radši jenom trošku víc než zarovnané.
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|