Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávová roláda'

Od: Jana

Vloženo: 04.02.2009 15:47:57

Blesková roláda, která se dá stočit klidně druhý den:
6 bílků ušlehat dotuha, přidat 6 polévkových lžic krystal. cukru a znovu šlehat. Přidat 6 žloutků a zašlehat, nakonec zlehka ručně vmíchat 6 polévkových lžic prosáté polohrubé mouky, nebo 4 lžíce mouky a 2 lžíce mletých ořechů nebo kakaa. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na maximum, pečte, až se začne těsto oddělovat od okrajů plechu, tj. tak 3-4 minuty, záleží na troubě. Takto zprudka upečená roláda se nevysuší, takže zůstane vláčná a neláme se, ani když ji stáčíte studenou. Rolády peču jedině takto. Ještě by mohla prasknout, když ty lžíce budete dávat moc vrchovaté, radši jenom trošku víc než zarovnané.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.