Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: POMOC!' |
Od: Tomas Sedlacek |
Vloženo: 03.01.2006 2:46:43 |
Je tady v poradne jeste jednou pod jinym jmenem, ale neskodi mit ho zde dvakrat :-)
>>>Tady je slíbený recept na domácí výrobu Marshmallows (žužu):
2 1/2 polévkové lžíce želatiny bez příchuti 1 1/2 šálku pískového cukru 1 šálek kukuřičného sirupu (glukóza) špetka soli 2 polévkové lžice vanilkového extraktu voda, cukr moučka
1 ŠÁLEK = 250 ml
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla.
Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný).
Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost. Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc. Potom stačí nakrájet. Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.
Hodně štěstí při vaření a určitě dejte vědět jak se vám dařilo,
Tomáš Sedláček
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|