Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Odpalované těsto na věnečky' |
Od: Johny |
Vloženo: 05.03.2009 23:00:51 |
Janinko, neděste se, všechny tři typy mouky jsou pro odpalované těsto použitelné, jak je uvedeno v receptuře. V cukrářské praxi, alespoň co je mi známo, převážně používáme hladkou mouku, vím i o hrubé mouce. Co se týče použití vody nebo mléka, i zde je obojí možné. Mléko se používá více ve francouzské receptuře na "odpalované těsto" - (pate choux nebo eclair paste), samozřejmě když použijete mléko, bude výsledný korpus vláčnější a chutnější. Někdo raději pár korun ušetří a použije vodu, nic se neděje. Stejně tak můžete v recepturách najít obměnu oleje za máslo. I toto je správně, s použitím másla bude opět výsledný korpus jemnější a voňavější. Já osobně si raději, když to jde, dopřeji. Takže bych volil mléko a místo oleje máslo.
S pozdravem Johny.
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|