Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: medovník' |
Od: radka |
Vloženo: 07.03.2009 21:34:06 |
Nevím jestli může být tenhle.Doporučuje naše rodina.Dělám dvojnásobnou dávku,aby zbyl ke kafíčku i na další dny.Radka Medovník Těsto 500 g hladké mouky 2 vejce 3 lžíce medu 10 lžic mléka nebo sladké smetany 70 g sádla nebo tuku na pečení 160 g krystalu cukru 2 lžičky jedlé sody Tuk na plech
Krém 250 g másla 5 dl mléka 150 g moučkového cukru 2 čerstvé žloutky 1,5 sáčku vanilkového cukru 2 lžíce silné černé kávy
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vlijeme do vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout. Uvaříme si a vychladíme kávu.
Za stálého míchání svaříme v páře mléko nebo smetanu s :medem, vejci, cukrem a tukem. Když směs začne houstnout, odstavíme z ohně, vmícháme jedlou sodu. Pozor směs trochu napění. Do lehce prochladlé směsi vmícháme polovinu mouky, pak celé vyklopíme na vál s druhou polovinou mouky a rychle vypracujeme hladké těsto. Ještě teplé rozdělíme na 4 díly, rozválíme kulatou nebo obdélníkovou placku na papír na pečení asi na půl plechu. Podsypeme moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě 170°C asi 6 – 7 minut.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáváme vychladlý pudink, po kapkách 2-3-lžíce černé kávy a trošku RUMU, umícháme hladký krém. Potřeme vychladlé placky, položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet 1 – 2 dny. Pěkně zaležený nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Nebo ještě lepší: obalíme překrojené pásy ve strouhaném perníku a nakrájíme na trojúhelníky. Nejchutnější jsou fakt až tak 5.den.
|
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|