Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plundrové výrobky - těsto' |
Od: Martina |
Vloženo: 19.03.2009 12:48:41 |
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, asi 1/4 l mléka, 2 vejce, 2O g droždí, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, špetka soli, 250 g másla, 100 g hladké nebo polohrubé mouky Postup přípravy: Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Mezitím smícháme máslo s hladkou nebo polohrubou moukou a dáme vychladit. Po vykynutí prvního těsta (to je asi za 3/4 hodiny) vyválíme plát, na něj položíme hranolek máslového těsta, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut a potom ještě 3 x překládáme a vyvalujeme. Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme ořechovou, tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou. Tvarujeme do šátečků, rohlíčků nebo šátečkových koláčků. Pečeme v hodně teplé troubě.
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|