Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: řez straciatella' |
Od: Johny |
Vloženo: 22.03.2009 10:25:15 |
Zákusek Straciatella si samozřejmě můžete udělat i doma. Základním fíglem Straciatelly jsou totiž ony malé kousky čokolády. Ty si zakoupíte v obchodě - jsou mezi sypáním na dorty - takové malé čokoládové šupinky, u profesionálů nazývané Scaglieta (itálie). Nejlepší (dle mého názoru) je straciatella z tmavých plátů (receptury na tmavé pláty a Sachr pláty jsem již vypisoval v příspěvku "minizákusky" z 23.03.2009), které si můžete malinko potřít nutelou (nemusíte), na to rozetřete ušlehanou šlehačku kterou opatrně smícháte s "šupinkami čokolády", poté přiložíte opět plát a takto můžete pokračovat. Jenom pozor při výběru šlehačky, měla by mít minimálně 33% tuku, jinak bude řídká a bude vám z řezu vytékat. Doporučuji použít ztužovač. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|