Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: ' |
Od: Johny |
Vloženo: 31.03.2009 15:46:45 |
Zdravím Helenko!
No to znám, co si člověk nenapíše, to nemá. Ganache je hodně čokoládový krém připravený ze smetany a čokolády. Ovšem ganache je mnoho druhů na různé použití, liší se poměry smetany a čokolády. Je ganache na plnění dortu, na plnění čokoládových bonbónů ... Uvádím recepturu na ganache jako náplň do bonbónů, jak jsem si ji přivezl z odborného semináře z Kladna od několikanásobného Mistra světa cukrařiny pana Cukráře, ELISEA TONTIHO -
500g smetany + 1000g tmavé čokolády (nebo 1100g světlé čokolády nebo 1150g bílé čokolády) + 100 g rostlinného tuku
- svaříme smetanu -> sundáme z ohně, necháme zchladnout asi na 80°C a přimícháme rozehřátou čokoládu + 100 g rostlinného tuku - pokud náplň nebude zkonzumována do 1 týdne od vyrobení, pak přidáme 40 g bonbonářského nebo škrobového sirupu, abych zabránili zpětné krystalizaci cukru v náplni (při domácím použití můžete nahradit medem).
S pozdravem Johny |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|