Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: tiramisu' |
Od: Gábina |
Vloženo: 02.04.2009 14:00:37 |
Já mám úspěšně odzkoušený recept ze zdejší poradny, ale protože je tam přemíra témat, nemůžu se zde nyní zorientovat, tak ho přepíšu tak, jak ho mám poznamenaný:
2 žloutky 1/4 hrnku pískového cukru 1/2 italského vína na vaření Marsala (mají i v Makru) 2 kelímky Mascarpone (400 - 450 g), případně pomazánkového másla 1 hrnek min. 33% šlehačky cukrářské piškoty (Savoiardi jsou klasika) 200g balení 1 hrnek velice silné kávy (může být s rumem nebo kávovým likérem)
Ve vodní páře vyšleháme žloutky, cukr a víno, dokud se směs neprohřeje a nezhoustne a cukr nerozpustí (alespoň 7 minut). To necháme vychladnout. V další míse našleháme mascarpone pokojové teploty a vmícháme jej do žloutkové chladné směsi. Dáme opět chladit. Nakonec vyšleháme šlehačku a spojíme s mascarpone-žloutkovým krémem. Pak už jen sestavujeme: dno formy (dortová nebo miska s vyššími rovnými okraji) vyložíme piškoty lehce namočenými v kávě, na ně rozetřeme polovinu krému a postup ještě jednou zopakujeme. Nakonec povrch hustě zasypeme kakaem a dáme chladit do lednice. Odležení je alespoň 2 hodiny...
Tento recept není můj, je už zde na jiném místě uvedený, ale u mých známých má ohromný úspěch. Dokonce i u zaměstnankyně kavárny/cukrárny jednoho z nejdražších pražských hotelů, prý se nedá srovnat...
A je fakt, že kombinace Marsaly a mascarpone je naprosto úchvatná a nenapodobitelná. Tiramisu se dá ošulit tvarohem nebo žervé a dá se vynechat Marsala, ale je to znát na chuti a je to skutečné ochuzení chuti.
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|