Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel' |
Od: Johny |
Vloženo: 02.04.2009 23:14:34 |
Vážený Jarku,
postup pro vaření karamelu jsem záměrně neuvedl, protože by to bylo na delší psaní, do kterého se opravdu pouštět nebudu, a to ze dvou důvodů. První - kolem přípravy karamelu je celkem obsáhlá problematika. Druhý - nejsem natolik zběhlý ve vaření karamelu klasickou cestou, abych se o tom takto mohl rozepsat a případně odpovídat na vaše další případné dotazy týkající se problematiky kolem. Jak jsem již v jednom z příspěvků uvedl, je nejlepší absolvovat kurz na přípravu karamelu a následně modelování z karamelu. Bohudík jsou tyto kurzy poměrně dost dobře dostupné. Pokud je mi známo, v dnešní domě se karamel připravený klasickou cestou skoro na modelování nepoužívá, příprava je celkem zdlouhavá a je k tomu zapotřebí opravdu kvalitní cukr. Dnes jsou na trhu suroviny, které nám nejen zkracují přípravu "karamelu" a výsledek je dá se říci stabilnější kvality. Jedná se o tzv. Isomaltové perly (Isomalt), je to v podstatě umělé sladidlo. Příprava spočívá v rozehřátí uvedné suroviny, a následuje použití - buď stříkání ozdob pomocí papírového sáčku nebo následném protažení "cukru" a modelování pod lampou, nebo tvorba spirálek ... Jinak karamel se používá jak k přípravě cukrářských výrobků (Croquembouche - francouzská specialita ...), ale ve velké míře je používán k dekoraci dortů, minidezertů, petit fours ...
S pozdravem Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|