Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel'

Od: Johny

Vloženo: 04.04.2009 22:03:50

Ado,
aby se vám podařila dodržet právě ona bílá barva, co takhle použít právě onu zmiňovanou moderní náhradu za vařený cukr, Isomalt (Isomaltové perly). Ten pouze rozpustíte, necháte krátce zpěnit a je hotovo.
Jinak perleťového lesku se u karamelu nedosahuje rozmícháváním vidličkou, ale protahováním pod lampou s infražárovkou.
Co se týče karamelu vařeného klasickou cestou, teplota by měla být v rozmezí kolem 160°C, po dosažení požadované teploty je třeba pánev s karamelem okamžitě ochladit v chladné vodní lázni, aby se zabránilo dalšímu vaření rozvaru.

S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.