Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Linecké košíčky' |
Od: Johny |
Vloženo: 04.04.2009 22:25:57 |
Illenne,
základní poměr na linecké těsto, které je používáno ve většině cukrářských provozů je - 3 díly mouky : 2 díly tuku : 1 díl cukru. Takže receptura pak vypadá následovně - 600 g mouka hladká, 400 g tuk (margarín nebo máslo), 200 g cukr moučka, asi tak 1 žloutek, trocha citrónové kůry. Tak snad vám budou košíčky připravené z tohoto těsta chutnat.
Ořechová náplň - "s většími kousky ořechů" -
0,076 kg cukr krupice, 0,030 kg sušené mléko, 0,030 kg glukózový sirup (pro domácí použití med), 0,130 kg voda, 0,080 kg na "větší kousky" nasekané ořechy, 0,090 piškotové drobečky (nebo dle potřeby na zahuštění), vanilkový cukr, rum
na ozdobu - čokoládová poleva, ořechy
- vodu, sušené mléko, cukr a med dáme do rendlíku či hrnce a přivedeme k varu - přisypeme nahrubo nasekané ořechy a krátce provaříme - sudnáme z plotny, rozmícháme vanilkový cukr, přisypeme piškotové drobečky a necháme zchladnout - zchladlé ochutíme rumem - pokud bude náplň příliš hustá, můžeme ji zředit převařenou vodou, pokud bude naopak řídká, zahustíme ji piškotovými drobečky - stříkáme do košíčků, pokud budou ořechy na větší kousky, doporučuji dostatečně širokou trubičku, aby nám ořechy prošly, nebo trubičku nepoužívat, stříkat pouze sáčkem
Přeji mnoho sladkých úspěchů,
Johny. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|