Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel' |
Od: Johny |
Vloženo: 08.04.2009 23:18:18 |
Zdravím paní Hav.
No pro výrobu spirálek je velmi mnoho způsobů. Lze tvořit spirálky taháním z hmoty isomaltu pod lampou, lze nabírat isomalt "sirupovité" konzistence na lžíci a pomalu otáčet tyčkou, kdy se nám tvoří spirálka, zkuste použít i metodu se sáčkem .... asi bude nejlepší, co komu vyhovuje. Opravdu je nutné to vyzkoušet a "chytnout" správný grif. Na videích na internetu a na fotografiích v knihách, je nejčastěji používana metoda se lžící, kdy se rozehřátý isomalt v pánvičce zchladí ve studené vodní lázni, nechá se ještě chvíli stát až dosáhnete sirupovité konzistence, poté se hmota nabírá lžící a tvoří se spirálky. Já osobně používám pro tvorbu spirálek např. vařečky, které mi nepatrně před prací pro jistotu namastím, ale přebytečný olej otřu. Na jednom videu ze Španělska cukrářka používala ocilku. Pozor však na kónické zůžování tvořítka, aby vám šla spirálka poté ztáhnout dolů. Nejoptimálnější jsou rovná tvořítka. Bohužel je dost těžké to popsat takto po internetu, ale snad to alespoň malinko pomůže.
Spirálkám zdar, Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|