Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: pendrek' |
Od: |
Vloženo: 09.04.2009 11:22:05 |
Pendrek - oblíbená cukrovinka, je v podstatě zahuštěný a upravený výtažek z lékořicového kořene. Za studena je hmota křehká, za tepla se mění na ohebnou a tažnou.
Pracovní postup při výrobě pendreku, je celkem snadný. Kořen lékořice se rozkrájí na malé kousky, rozmačká a umele v mlýnku. Tím se získá výtažek, který se vaří v měděném kotli, až získá hnědočernou barvu a ztuhne. Do obchodů se dostával tento lékořicový extrakt jako dlouhé, tmavé válečky, kterým se říkalo pendrek. Tento tradiční název se zachoval do dnešní doby. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|