Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: minizákusky' |
Od: Johny |
Vloženo: 26.04.2009 22:34:01 |
Zdravím Lenču,
co se týče šlehačky, je to u nás bída. Sehnat kvalitní alespoň 33% šlehačku je zázrak. Když překládám receptury z Aj, jsou zde používány i mnohem tučnější druhy smetany, ale o tom si zatím můžeme nechat zdát. Jednou z možností je ztužit šlehačku želatinou. Moudrá kniha píše - na 1 litr šlehačky použijte 10 g želatiny a 60 ml vody. A co je psáno, to je dáno :-)
Nevím jak myslíte, že byl korpus mokrý. Pokud byl korpus mokrý nebo mazlavý, není dopečený. Pak by mohl být mokrý na povrchu a to tehdy, pokud navlhla kůrka sypaná moučkovým cukrem. Zkuste mi případně malinko blíže popsat, jak myslíte že byl vlhký. Je pravdou, že někteří cukráři bezé pláty před pečením nesypou moučkovým cukrem, aby jim poté kůrka korpusu nevlhla, ale já jsem s tím problémy nikdy neměl, takže já je sypu.
Ať se daří sladké dílo, Johny. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|