Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Čokoládové růžičky' |
Od: Alena Buchtová |
Vloženo: 29.04.2009 16:32:36 |
Já mám vyzkoušený tento recept. Jest-li Vám bude vyhovovat, byla bych ráda za zprávu. MODELOVACÍ HMOTA Z TMAVÉ ČOKOLÁDY 100 ml vody 100 g krupicového cukru 300 g glukózy 1 kg hořké čokolády s minimálním podílem kakaové hmoty 60%
1) Připravíme si cukerný základ: Svaříme vodu s cukrem (na 102 C), pak přidáme glukózu a odstavíme z ohně. Mícháme, dokud se glukóza nerozpustí. Necháme vychladnout na 40 C. 2) Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na teplotu 45 C, pak nádobu vyjmeme a přidáme cukerný základ s glukózou. 3) Mícháme tak dlouho až vznikne hladká hmota. 4) Hmotu vlijeme do nádoby vyložené potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě ztuhnout. 5) Po ztuhnutí řádně propracujeme. 6) Hmotu rozválíme na mramorové desce na tenký plát. 7) Kulatým vypichovačem o průměru 4cm vykrájíme kolečka. 8) Jednotlivá kolečka, která představují okvětní lístky, složíme do tvaru růže (pracujeme obdobně jako při modelování růží z marcipánové hmoty). 9. Skrojíme spodní část tak, aby růže stály.
Potom také existuje bílá : BÍLÁ ČOKOLÁDA NA MODELOVÁNÍ 454 g bílé čokolády 142 g glukózy 57 g cukrového roztoku (cukr a voda v poměru 1:1 - vodu přiveďte do varu a rozpusťte v ní cukr) Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Glukózu a cukrový sirup smícháme v nádobě a ohřejeme na 32 °C. Tuto směs potom nalijeme na bílou čokoládu a mícháme, dokud se nespojí a je rovnoměrně umíchaná. Čokoládovou směs přikryjeme igelitovou fólií a necháme odpočinout při pokojové teplotě 24 hodin. Na druhý den vymícháme, dokud není dobře modelovatelná.
Tak ať se daří. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|