Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Poděkování ...' |
Od: Karlos |
Vloženo: 22.05.2009 14:22:43 |
Možná by bylo lepší mlčet, a jen si vychutnávat pocit, že tenhle postup někdo vyzkoušel ...a že se povedlo:-), ale nemůžu jinak než reagovat. Popravdě článek o výrobě fondánu jsem chvíli přehlížel, a až pak jednou trochu z nudy jsem si ho chtěl přečíst s tušením, že to bude klasický recept se škrobovým sirupem, opsaný z nějaké technologie. Pak najednou čtu svá slova a nevěřím...:-) Přiznám se že jsem v průběhu několika let byl trochu posedlý fondánem, věnečkama a větrníkama, a hrozně mě mrzelo, že fondán nejde doma vyrobit(výzva). Zkoušel jsem postup s příměsí invertního cukru, medu, a jiné kraviny. Pak uběhlo dost času, a na netu jsem objevil složení fondánu a byla tam právě ta glukóza. Klasický fondán obsahuje 10% škrobového sirupu, tenhle měl 20% glukózy. Po těch mnoha nepodařených pokusech a korpusech s olezlým, hrubě krystalickým fondánem jsem už ani nevěřil že to může jít, a tak jsem onehdá byl mile překvapený, že ten fondán byl tak dobrý....on totiž pokud se teplotně nepřetáhne před potahováním, tak je opravdu jemný a snad srovnatelný s profi fondánem, a jako profi fondán i tento je svým složením pouze roztok vody, cukru ř. a glukózy, i když škrob sirup asi obsahuje nějaký ten dextrín a jiné věcičky, tak tohle je myslím pro domácí přípravu ideál.
Johny jsem rád že ti to fungovalo :-)
Rád bych také poděkoval panu Řezáčovi, tenhle server je velmi kvalitní, avšak jsem lehce nespokojen s vkládáním příspěvků...a to s jejich cenzurou a nemožností vkládat odkazy na inetové stránky....od doby kdy došlo v poradníku ke změnám, je zde mnohem méně příspěvků, každopádně v rámci cukrařiny je to super web. Díky.
Karlos
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|