Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kde jsou cukráři?' |
Od: Johny |
Vloženo: 01.06.2009 11:22:59 |
Stewe nevěšte hlavu! Ono jak se říká, učený z nebe nespadl a v cukrařině to platí dvojnásob. No že na trhu neprorazíte s laskonkami a kokoskami a možná s klasikou vůbec, bych tak moc netvrdil, protože jak to sleduji, udělat pořádnou poctivou laskonku, kokosku nebo věneček, dnes už umí jen málokdo! Jinak jsem asi malinko nepochopil, jak se ptáte jak namíchat živočišnou šlehačku? Myslíte ztužit? Šlehačka (když píšu šlehačka, myslím tím živočišnou) se ztužuje želatinou nebo ztužovači na bázi želatiny. Na trhu jsou i kvalitní ztužovače na přírodní bázi (Stabillpanna ...), které šlehačku ztuží aniž by narušili lahodnou chladivou chuť. Kde hledat kvalitní suroviny? Toť otázka další, je dobré si udělat malinko rozhled po trhu, jaké jsou kolem vás firmy, popř. je zkontaktovat, co vám mohou nabídnout. Další věcí je, což se musíme naučit, číst co vlastně ty nám dodávané suroviny obsahují! Co se týče kvalitních čokolád, i u nás na trhu jsou již dostupné, domnívám se velmi kvalitní čokolády, bohužel v tomto nejsem zrovna patriot a raději využívám čokolády zahraničních značek, kde se na naše poměry a znalosti alespoň malinko snoubí kvalita a cena. Stewe bohužel Vám konkrétní firmy zde nemohu uvést. Pokud chcete někam v cukrařině dojít, je to cesta nikdy nekončícího další samovzdělávání. Doporučuji Vám hledat na internetu různé receptury, buď u nás nebo na zahraničních serverech, čtení a překlad zahraničních knih s recepturami, protože se stále domnívám, že v našem rodném jazyce moc knih pro nás profesionály není.
Přeji mnoho úspěchů při sladkém tvoření a dalším vzdělávání.
Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|