Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kde jsou cukráři?' |
Od: Fialka |
Vloženo: 04.06.2009 18:35:00 |
Ahoj Johny, mám pocit, že většině našich cukrářů chybí určitá profesní hrdost. Vím, že cukrařina je dřina, ale měla by se dělat s láskou a poctivě. Každý cukrář by měl být hrdý na svůj výrobek a nepřistupovat k němu jako, že teď něco uplácám, někdo to koupí a padla (věř mi, byla jsem nějaký čas v cukrárně a krom paní šéfové, která sama samotinká "odřela" všechny slavnostní a krásné dorty, tam bylo asi 6 takových "patlalů"); být prostě pan cukrář (a vzory tu jsou - vezměte si třeba paní Slavíkovou nebo paní Turner). Upřímně - vůbec se mi nelíbí, když hodně cukráren má zákusky uniformní chuti (ať žijí sypké směsi!) nebo (asi kvůli úspoře?) používá do většiny zákusků stejnou náplň (pravda - občas se do ní přidají např. oříšky ...), když některé dorty vypadají jako by si je doma uplácaly moje děti (a to bych je ještě urazila) atd. Potom se tedy nelze divit, že spousta lidí si raději peče doma a musím říci, že jejich výrobky jsou srovnatelné a mnohdy i předčí ty cukrárenské (viz vl. zkušenost a množství stránek na netu). Já také nejsem cukrářka, ale nedostatek kvalitních výrobků a u těch opravdu kvalitních zase cena, mě donutili, abych si začala péct sama - takže vím, že kdo opravdu chce (a to platí i pro cukráře), dokáže si sehnat dobré receptury a naučit se podle nich vyrábět. Zvládla jsem jak dorty (i velké moderní svatební), tak i zákusky (dokonce i špičky a větrníky) k velké spokojenosti rodiny i přátel. Zdravím Fialka |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|