Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: lékořicový pendrek'

Od: Komár

Vloženo: 03.08.2009 19:53:01

Protože sem nemůžu dávat odkaz na jinou stránku, zkopíroval jsem kousek textu Gabriely Vošolkové o Lékořici lysé z jiné stránky, snad se nebude zlobit. Článek byl zveřejněn 25.07.2003 Doufám že to někomu pomůže.

Kořeny lékořice, které jsou silné asi jako prst a dosahují délky až osmi metrů, se sklízejí na podzim. Omyjí se, oloupou, nastrouhají a nakonec se vyvaří ve vodě. Vznikne hustá černá tekutina, která se před ztuhnutím slije do nádob. Masa se dále zpracovává především v potravinářství a likérnictví. Používá se také při výrobě limonád a některých druhů piv. Do piva se přidávala proto, že zvyšuje pěnivost. Lékořicí se také upravuje chuť tabáku. Pokud si chcete vyrobit oblíbenou černou pochoutku pendrek, není nic jednoduššího. Jedná se o zahuštěný a upravený extrakt z kořene. Ten získáte tak, že kořen lékořice nakrájíte na drobné kousky, rozmačkáte a umelete v mlýnku. Získáte výtažek, který se vaří v měděném kotli, až získá hnědočernou barvu a zhoustne.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.