Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: RAKVIČKY' |
Od: Marek |
Vloženo: 13.08.2009 21:07:15 |
Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně rakviček.Pracuji v cukrářském provozu,kde vyrábím i rakvičky.Pokaždé jsou rakvičky jiné,někdy pěkně hladké,rovné,jindy zase křivé popraskané plné puchýřů.Přitom receptura je pořád stejná,šlehám ji stejnou dobu(15 minut),peču je při stejné teptotě tzn.sázím do pece při 170st a až naskočí snížím tepotu na 110st a peču je asi hodinu.Při plnění sáčkem hodně moc záleží na stejnoměrmém nastříkání.Stačí trochu v některém místě více přitlačit a už je korpus křivý.Tak proto přidáváme do hmoty i vodu,aby se hmota lépe rozlila ve formičce a byla rovná.Ale i to někdy nepomůže,i když hmota vypadá pěkně rozlitá,po upečení jsou křivé a plné puchýřů. Čím to tedy může být,že na jsou korpusu puchýře a bubliny po upečení.Nemůže to být třeba surovinami,špatným cukrem či žloutky nebo pečením.Máme u nás boxovou horkovzdušnou pec na vozy.Nebo pozměnit recepturu či přidat jiinou surovinu.Četl jsem,že do hmoty se dává mouka,my ji dělámě poze ze žloutků,bílků a mouč.cukru.Jednou jsem zkoušel přidat trochu hladké mouky,ale také byly puchýře a bubliny. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|