Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: listové trubičky' |
Od: Jana |
Vloženo: 02.11.2009 21:25:07 |
Nevím, jestli jste zkoušela můj recept, měl by to být ten z 16 dkg mouky a 1 másla atd. Je pravda, že těsto je dost mastné, ale jinak by asi nebyly tak křehké. Dařilo se vám to těsto dobře překládat? Myslím, jestli se třeba při rozvalování a překládání netrhalo. Někdy, zvlášť když jsem použila méně kvalitní mouky, se trhalo, máslo z něj lezlo ven a musela jsem víc podsypávat, a pak ani povrch trubiček nebyl hladký. Rozhodně se vyplatí dělat z té nejkvalitnější mouky a samozřejmě musí být prosátá. Těsto (vodánek) musíte dlouho zpracovávat, až se nelepí, je lesklé, pružné a dělá puchýřky (ne na rukou) Když do něj zapracujete máslové těsto, mělo by aspoň 3 hodiny odpočívat v chladnu, nejlíp ale do druhého dne. I přes tato všechna opatření i já mám pokaždé těsto jiné kvality, někdy jsou trubičky úplně hladké, někdy jsou na pohled hrubší, víc se při zmáčknutí drobí. Myslím, že na tohle má vliv třeba velikost žloutků, nasákavost mouky, množství mléka a octa (různě velké lžíce na odměření), prostě kdeco. K teplotě - peču na 25O, až naskočí a zezlátnou, přendám do trouby s teplotou 170, a tam se dopečou. Rozhodně neklesejte na mysli - já jsem se trubičky učila asi 6 let, než začaly vypadat, jak jsem chtěla. Přeju vám hodně trpělivosti a poté určitě i úspěchů!
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|