Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Jak správně nazývat "Základní žloutkový krém"?' |
Od: Lucie |
Vloženo: 07.11.2009 9:13:39 |
Chtěla bych se zeptat jak bychom měli aktuálně správné nazývat "Základní žloutkový krém" do kterého se již podle hygienických předpisů žloutky nesmí dávat. A tedy podle zákona (nevím přesně číslo) nemohou být "žloutky" ani v názvu. Logicky mi přijde jej nazývat jen "Základní krém". Ale jak potom správně pojmenovat ˇŽloutkový krém máslový" - na věnečky nebo ovocné koše. (ne Máslový krém na dorty). Ptám se proto, že v učebnicích a literatuře, které mám k dispozici je stále staré názvosloví a na některých školách se vytváří interní názvy, což nevím jestli je správné učit. Vím že se dnes již nemusíme držet norem a každý výrobce si může stanovit vlastní receptury, ale toto mi přijde jako základ, který by měli znát všichni cukráři stejně. Takže bych se chtěla zeptat jestli jsou určené nějaké nové názvy nebo jestli se třeba v celé záležitosti mýlím a žloutky se mohou dávat a tedy jestli stále platí lidově řečeno "žlouťák" atd. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|