Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Jak správně nazývat ' |
Od: EvaK |
Vloženo: 10.11.2009 14:22:51 |
Musím se přiznat, že jsem docela překvapená, že by se nesměl do žloutkového krému přídávat žloutek a nikde jsem o tom zatím neslyšela. Tím nechci říct, že to není pravda, protože jsem po tom zatím nepátrala, po přečtení tohoto příspěvku, ale určitě to udělám. Teď zrovna nevím, ve kterém tématu Poradny to bylo, ale tam jsme řešili právě i termín lehký máslový krém. Našla jsem v knížce - Cukrářská technologie od Aleny Půlpánové přesný popis, co to je, ale s přidáním žloutků do žloutkového krému to nemá, aspoň to tak chápu, nic společného. Přesně opisuji: při obsahu másla 45% v sušině náplně použijeme název " máslový krém", při použití margarínu "tukový krém". Při dávkování másla 30% v sušině náplně nazveme výrobek s náplní "lehkou máslovou", při použití margarínu s "lehkou tukovou". Pokud vyrobíme náplň s obsahem másla- tuku s jejich obsahem pod 30% v náplni, v tomto případě se jedná o výrobek s náplní "ostatní". A taky si myslím, že pokud by se nesměly používat žloutky do krému, který to má přímo v názvu, musel by se uzákonit i nový název pro tento krém. Možná se mýlím, ale každopádně jakékoli poznatky a názory si ráda přečtu. Eva |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|