Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marcipán (falešný i pravý)' |
Od: samyca |
Vloženo: 14.12.2009 18:21:11 |
Záleží jak velký dort budete dělat. Já dělám potahovací hmotu následovně: 5dkg sušeného mléka, 10 dkg moučkového cukru, lžíce Hery nebo jiného tuku, lžíce medu, pár kapek mandlové tresti. Všechno pořádně propracovat a při propracování si mazu ruce tukem, aby se hmota nelepila. Propracovávám tak dlouho, dokud není marcipán krásně vláčný, hladký a lesklý. Na menší dort bych řekla, že budete potřebovat tak 5 těchto dávek. Mně už se to špatně odhaduje, já když mám čas, tak dělám marcipán a pak ho nechám zabalený v igelitu a uzavřený v plastové dóze. Dorty dělám totiž každou chvilku, takže se rychle zpracuje. A i kdyby ne, takhle uskladněný v lednici vydrží klidně půl roku.í |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|