Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Javanais' |
Od: Johny |
Vloženo: 29.12.2009 20:26:24 |
Děkuji za reakci a pro změnu nyní souhlasím já s Vámi. Když jsem byl malý, pamatuji si, že když nám maminka nebo babička pekli narozeninový dort, málokdy byl jen "piškotový". Korpusy byly hodně oříškové, čokoládové ... kam se ta naše cukrařina dostala? Proč již nepoužíváme do korpusů oříšky, mandle, vlašské ořechy ... ? Proč se již nepřipravuje na cukrárnách poctivý griliáž s oříšky? Je ještě vůbec v naší cukrařině něco, co můžeme považovat za českou cukrařinu nebo již všichni vyměnili své pohodlí a vidinu zisku za "práškovou cukrařinu" dováženou z ciziny, za ochucovací pasty plné emulgátorů a obarvené v lepším případě špenátem (pistáciové pasty) a plné jiných nesmyslů? Jen tajně doufám, že tyto názory na náhražky mandlí za pouhou tresť a podobné, nepocházejí od profesionálních cukrářů. Jak píšete, cukrařina je o neustálém zkoušení něčeho nového. I já někdy postrádám ochotu zkusit postup, o kterém nejsem přesvědčený že bude fungovat, ale jsem ve většině případů velmi velmi příjemně překvapen. Domnívám se, že mnoho lidiček kteří chodí na tento server, si určitě i v domácích podmínkách troufne na složitější receptury, než jsou piškotové dorty, vždyť to co je ať v domácí či v profesionální výrobě nejdůležitější, není technické vybavení, ale jsou to šikovné ruce, otevřená mysl a ochota učit se stále něčemu novému.
Jelikož jsem Vám všem ve Větrníku a Vám všem čtenářům serveru cukrář nestihl popřát krásné vánoční svátky, přeji vám alespoň do roku 2010 pevné zdraví a ať se vám daří v soukromém i profesním životě. Budu se těšit na popsanou v roce 2010.
Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|