Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: pravá kokosová (piškotová) roláda' |
Od: Jana |
Vloženo: 12.02.2010 18:54:56 |
Nevím, jakou roládu myslíte, ale já bych asi udělala buď roládu z čistě piškotového plátu a obalenou zvenku kokosem, nebo bych místo části mouky dala už do těsta trochu kokosu a potom obalit. Postup: 6 bílků ušlehat do tuha, přidat 6 polévkových lžic cukru krupice a znovu vyšlehat, přidat 6 žloutků a jenom zašlehat. Na závěr stěrkou lehce vmíchat 6 polévkových lžic polohrubé mouky, nebo 3-4 lžíce mouky a 2-3 lžíce kokosu, zkrátka dohromady to musí být 6 lžic. Těsto nalijte na plech s papírem a pečte pár minut na 250, jakmile se zabarví a odchlípne od okrajů plechu, vytáhněte, aby nebyla vysušená. Nechte vychladnout normálně na plechu, potom sundejte papír, pokapte třeba šťávou z kompotu, dobrý je ananasový, potřete marmeládou, pak krémem, nasypte eventuálně kousky ovoce a pevně srolujte. Povrch opět potřete krémem a pokutálejte v kokosu. Krém - pokud tam budete chtít ovoce - je asi nejlepší bílý vanilkový, máslo, cukr, pudink, ev. rum. Ale tato roláda není špatná třeba i s karamelovým krémem, ovšem bez ovoce, potom doporučuju prokapávat sladkou kávou s rumem. |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|