Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: dorty z celých vajec bez nahřívání' |
Od: Johny |
Vloženo: 16.03.2010 19:42:00 |
Ano, já mám i cukrářské normy Le Cordon Bleu (světová kulinářská akademie) a i zde je uvedený postup, kdy se vejce s cukrem nahřívají. Má to svůj smysl, kvůli šlehatelnosti vajec, nahřátím se zvýší viskozita vajec a lépe se šlehají. Pokud vejce nenahřejete, nedosáhnete stejného výsledku jako s nahřátím. Prosím, nesnažte se tu naší krásnou cukrařinu šidit ... pak to na našich cukrárnách vypadá, jak to vypadá. Váha dortových korpusů záleží jen na vás, domnívám se, že žádný závazný předpis není. Jestli si dobře vzpomínám, na učlišti vážil korpus dortu o průměru kolem 20 - 21 cm asi 450 g a batulek asi 200 g. Jinak v praxi se jako běžný průměr dortu používá ráfek 20 - 21 cm, ale i to je individuální pro každou cukrářskou výrobnu. Tak snad to malinko pomůže, přeji krásný zbytek dne.
Johny |
|
|
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|