Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávové zrna' |
Od: Helena |
Vloženo: 24.03.2006 18:33:06 |
Já tu formu mám z každé velikosti jen jednu, krém nastříkám vždy na papír, nechám ztuhnout, rozválím marcipán (na tenko), nakrájím na čtverečky, doprostřed čtverečku dám ztuhnutý krém, (vrškem dolů a na šikmo - tzn. od rohu k rohu), čili co bylo na papíru je teď nahoře, obalím marcipánem (přeložím rohy), a co přebude tak utrhnu a dám bokem na nové zpracování. Ten rovný spodek nepůjde úplně ukázkově obalit (zahladit) ale nevadí, jak se to omočí v čokoládě tak to není vidět. No a jak to mám obalené v marcipánu tak to teprve dám do formy z moduritu, rukou trošičku přitlačím a hned vyklopím ven (popř. trošičku můžete vycukrovat formu - ale jde to i bez toho).Tím pádem se mi vytvaruje zrno i s tím podélným důlkem uprostřed. Pak dáme do čokolády a položíme na papír, kde to ztuhne a pak dáme do papír. košíčku. Možná to nejprve zkuste bez formy, jen třeba z poloviny dávky, protože jak je ten krém obalený v marcipánu tak už to jde pěkně zaoblit a udělat malíčkem tu rýhu. Ale hrozí tam že nejsou všechny zrna stejné velikosti a každý je ¨"originál" - čili jak se povede. Já jsem totiž nejvíce času ztratila při vyrábění forem. Pořád to nebylo ono. Ale povedlo se nakonec. Mám velké - jak v obchodě( to když chce někdo koupit), menší - jen tak na tácek (pro rodinu) a ještě mini (do minizákusků). Takže zkuste to. Taky možná na začátek jestli chcete tak si to udělejte z té šlehačky, zkusíte to, a pak už příště budete zručnější , vychytáte chyby a budete mít úspěch. Tak ať se Vám daří!!!! Helena |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|