Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Dobra rada nad zlato' |
Od: Johny |
Vloženo: 23.05.2010 10:04:37 |
Zdravím Mariko, no není moc jednoduché radit takto virtuálně. No tak základem problému může být hodně - buď může být těsto koláče málo propečené, pak těsto padá. Pokud už je např. tmavý, ale není upečený, doporučuji snížit teplotu a prodloužit čas pečení. Další věcí by mohlo být "klepnutí" s koláčem po vytažení nebo rychlé ochlazení koláče po vytažení. Co se týče vyvalování lineckého, z toho si nedělejte vůbec hlavu, protože to se stává i nám profíkum ... :-) tedy alespoň mě tedy jo ... pokud byste chtěla dosáhnout stejné tloušťky, mohla byste si přiložit na okraje těsta tenké "laťky" a ty by vám zaručily, že těsto bude stejné tloušťky, protože váleček by jezdil po jejich hraně (tato metoda se používá hodně pro vyvalování marcipánu na krájení na bonbóny). Jinak hodně provozů využívá provalovací stroje, kde není problém dosáhnout stejné tloušťky po celé ploše vyvalovaného těsta. :-)))
Přeji krásný den, Johny. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|