Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu' |
Od: Karlos |
Vloženo: 13.07.2010 8:47:19 |
Ahoj. Myslel jsem si že je tu cenzura vlastníků stránek, a ptoto člověk musí čekat než se příspěvky umístí do vlákna, ale když čtu předposlední příspěvek tady....kupodivu...asi to tak není..... Měl bych dotaz pro cukráře na výrobu turmedu a košického medu. V receptuře je, že se 30 % cukru rozšlehá s bílky a zbytek se svaří a td a td. Je tu ale problém. Vzhledem k velkému množství sukru krupice je i oněch 30% do bílků strašně moc. To se prostě nemůže rozšlehat tohle to. Šlehal jsem to docela dlouho, protože se mi jedna várečka už nepovedla, ale bohužel ani podruhé se mi nepodařilo zbavit se tzv. "zrnek písku chrastících mezi zuby". Horký roztok na 147, 5°C to už prostě nezachrání, a v hmotě která je jinak chutná, jako turecký med, je ona celkem výrazná vada, nerozpuštěná zrníčka krupicového cukru. Jak to ale ti cukráři teda dělaj? Košický med jsem jednu dobu kupoval častěji, a zmíněný pocit písku mezi zuby jsem nikdy neměl......... Díky pokud poradíte....kdokoliv. Recept na tvrdý turecký med známý z poutí by se také hodil. Karlos |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|