Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka' |
Od: Beňa |
Vloženo: 29.03.2006 23:02:57 |
Medovník nebo chcete-li marlenku Jany.Q jsem již pekla několikrát, jednou dokonce jako vánoční cukroví. Je to jeden z nejlahodnějších zákusků doma vyrobených, co jsem kdy jedla. Obdržela jsem za něj pochvalu i od příbuzných, kteří holdují téměř výhradně kupovaným produktům. I když můj první pokus neodpovídal především zpracováním mé představě(těžce zpracovatelné těsto, tvrdý i po několika dnech), chuť mě nezklamala. Moje úprava zní: zapracovat polovinu mouky a pak přidávat pouze do té doby, kdy těsto zůstává vláčné, lehce rozválitelné. Vyvalovat přímo na pečící papír. Peču do středně hnědé barvy. Do krému dávám asi 350g másla. Pláty na sebe skládám obráceně než byly pečeny silně potřené roztokem javorového sirupu a vody(1:1). Než namažu plát krémem chvíli nechám vsáknout. Jíst můžete asi za 2 hodiny odpočinuté v lednici, nejlépe však druhý den. Ještě jedna bezva výhoda tohoto moučníku. Pláty můžete mít určitě i dva týdny upečené dopředu a dodělat i v časové tísni. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|