Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Tajemství medovníku je' |
Od: HeRa |
Vloženo: 29.07.2010 10:07:09 |
v [color=#BF0000][b]MOUCE[/b][/color] Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář .cz a podle něj jsem to udělala S [color=#FF0040]TĚMITO OBMĚNAMI[/color] Povedl se dokonale ,chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu. Uhodil mě do oka název v originálu [color=#BF40FF]RYŽIK[/color] rusky se žito řekne [color=#BF00BF]рожь[/color] a slovensky [color=#BF00FF] raž[/color] na pytlíku s moukou je dokonce nápis i v sloveštině - ražná múka a tak jsem to vyzkoušela a výsledek mě ohromil! [color=#FF0080] [b]JE TO ONO [/b]![/color] Jako náplň jsem udělala krém z moučné kaše s máslem ,málo sladký, protože vůně i chuť karamelu je v plackách. Je to tento recept : Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý. Těsto: 100g másla, 2 velké lžíce medu, 250 g cukru, 1 malá lžička octa, 1velká lžíce sody, 2 vejce, 700g hladké mouky,[color=#BF0040] změna [b]360 g[/b][/color] a hlavně ta mouka je [color=#FF0040][b]ŽITNÁ[/b][/color]
Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném vychladnutí přidáme 700 g hladké mouky.Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|