Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: rolády se nedaří' |
Od: Johny |
Vloženo: 11.08.2010 19:49:40 |
Dobrý den Alexandro,
takže, nevím jaký papír nebo alobal kontrétně používáte, ale na přípravu piškotových plátů je nejvhodnější používat papír na pečení, který je snadno sehnatelný v marketech. Co se týče mouky, ta má vliv na pórovitost (nadýchanost) korpusů. Co se týče dělení vajec, je to různé receptury od receptury, ale ani to nemá vliv na to, že vám roláda nejde sundat z papíru, i toto ovlivňuje pouze pórovitost korpusu. My cukráři používáme jak receptury kde se šlehají celá vejce, tak i receputry, kde vaječný obsah oddělujeme. Hlavní u rolád je nepřešlehat vaječné bílky, pokud dělíme na bílky a žloutky. Dalším důležitým bodem při přípravě vláčných piškotových plátů, abyste je dobře stočila, je pečení. Pláty pečeme při vyšší teplotě, je to individuální podle typu trouby, ale většinou je to kolem 220°C, tudíž pečeme více zprudka, aby se pláty nevysušily. Propečenost plátu zjistíme tak, že při pečení mírně zatlačíme prstem na povrch plátu a vzniklý důlek by se nám měl vrátit - plát pruží, neměli bychom cítit praskání vzduchových bublin, které plát kypří. Troubu neotvíráme zbytečně brzy, aby nám nevyvětrala pára. Chce to malinko grif, ale takto upečený plát poté již můžeme vytáhnout z trouby, sundáme ho na papíře z plechu, teplo z plechu by jej vysušovalo, a necháme vychladnout, nejlépe na drátěné mřížce. Správně upečený plát vám i po vychladnutí zůstane vláčný a půjde vám bez problémů stočit v roládu.
Přeji mnoho sladkých úspěchů .... Johny
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|