Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu'

Od: Terminator

Vloženo: 26.08.2010 20:23:49

Turecký med

Bílý cukr (kolik třeba) rozpustíme ve Vodě (kolik třeba)
na hustý sirup a invertujeme s Kyselinou vinnou (kolik třeba)
(přibližně 10,0 na 30.000 cukru) velmi opatrně za neustálého míchání. Po určité době, když je již cukr částečně invertován, necháme sirup vychladnout a přimícháme sníh ušlehaný ze
Sušeného vaječného bílku (kolik třeba) a znovu za důkladného míchání zahříváme, až hmota silně zhoustne a cukr začíná karamelizovat. Do chladnoucí hmoty vmícháme Mandle (kolik třeba) Včelí med (kolik třeba) a hmotu pak vlijeme do velkých bloků.

Recept z knihy:

Josef Brož - Receptář chemicko technický z roku 1942


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.