Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: měknutí laskonek' |
Od: Johny |
Vloženo: 11.12.2010 22:19:07 |
Zdravím Ivanko,
zde je receptura na krém, který mám ještě z dob, kdy jsem se učil. Uvařený krém se nechá vychladnout a poté se přidá máslo v poměru 1 : 1 když děláme máslový krém, a 1 díl másla na 5 dílů krému když připravujeme žloutkový krém např. na věnečky.
Základní žloutkový krém -
Receptura:
0,660 kg voda, 0,070 kg sušené mléko, 0,170 kg cukr krupice, 0,100 kg krémový prášek (Gustin - kukuřičný škrob), 0,055 kg žloutky tekuté (není nutné), 0,020 kg vanilkový cukr
- 4/5 vody + sušené mléko + cukr krupice -> krátce prošleháme a uvedeme do varu
- zbylá 1/5 vody se prošlehá s krémovým práškem a žloutky -> nalijeme do předešlé vařící směsi a řádně provaříme – nesmí mít škrobnatou příchuť
- po skončení varu vmícháme vanilkový cukr
Laskonky
bílky 0,160 kg, cukr krupice do bílků 0,120, cukr krupice na rozvar 0,240 kg, voda na vaření cukru 0,100 kg, cukr moučka 0,100 kg, mandle jemně strouhané (kešu) 0,220 kg
Ty laskonky vám neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit". Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.
Též přeji hodně úspěchů, šťastné a pohodové Vánoce ... :-)
Johny
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|