Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Čokoláda na bonbóny' |
Od: xoxo |
Vloženo: 20.12.2010 10:22:02 |
Dobrý den, mám za sebou první pokusy s domácí výrobou pralinek. Při temperování čokolády používám teploměr a řídím se údaji výrobce, na jakou teplotu max rozehřát a na jakou zchladit. Přesto se mi na povrchu bonbonů, tu více, tu méně, někdy vůbec, tvoří tukový květ. Rozehřívám v mikrovlnce, dávám bacha, aby čokoláda nepřišla do kontaktu s vodou, chladím na mramorové desce. Používám čokoládu Lubeca, bloky. V mikrovlnce rozehřívám po 30 vteřinách, promíchávám, když už se blíží cílová teplota, volím kratší intervaly. Tukový květ může být způsoben jen vodou nebo i něčím jiným? Používám formy na pralinky z tvrzeného plastu, či co to je za materiál. Ještě dodám, že tukový květ je nejvíce viditelný na kulatých pralinkách (čokoládové dutinky), na pralinkách z formy jde vidět zřídka a jedná se o malinkaté útvary, kdežto na kulatých pralinkách jsou obloukovité čáry v nižších částech kuličky. Můžete mi prosím poradit, kde dělá soudružka z NDR chybu? Děkuji |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|