Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Pařížský krém'

Od: Johny

Vloženo: 11.04.2006 17:36:52

Jestli můžu, rád bych také připojil nějaké recepty -

Pařížská šlehačka - lehká -
cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.

Pařížský krém - těžký -
smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg

- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.

Snad se dílo zdaří, přeji mnoho úspěchů! Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.