Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Pařížský krém' |
Od: Johny |
Vloženo: 11.04.2006 17:36:52 |
Jestli můžu, rád bych také připojil nějaké recepty -
Pařížská šlehačka - lehká - cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )
- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.
Pařížský krém - těžký - smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg
- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.
Snad se dílo zdaří, přeji mnoho úspěchů! Johny
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|