Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: karamel - pomóc!' |
Od: geremo |
Vloženo: 27.08.2011 9:34:12 |
tekuty karamel k namačení:100g cukru zkaramelizovat,pote prilít 100g smetany,nejlépe vařící a pomalu,za velmi rychlého šlehání...studená smetana způsobuje velký tepelný rozdíl a proto dochází ke hrudkovatění..a cím déle to budete pak vařit,tím více to zhoustne. dotazy tipu co kdyz doma nemám smetanu?...tak to nedělej...to je jako kdyby někdo řekl..chtěl bych stavět barák..ale nemám cihly... karamel na potahování..100g cukru na karamel,150g másla,100g smetany...opět...vyrobit karamel...po malých dávkách přidávat máslo..zašlehávat..až vznikne emulze..sourodá,spojená hmota..a nakonec smetanu....lehce provařit...nechat vychladnout...při potahování je důležité.nerozehát karamel příliš moc...zhruba na 35 stupňů...poté by byl přílis řidký a ztékal by...pokud by se hmota za studena zdála přílis tuhá..přidat lehce smetany..pokud přílis řídká..celou hmotu nahřát..na 35-40 stupňů a ručním mixérem zašlehat trochu změklého másla...máslo v tomto případě funguje jako solidifikátor... karamelový krém...je vícero způsobů...já osobně bych nechtěl čekat 3h než mi zkaramelizuje salko...a pak zašlehávat máslo..ale taky se dá...radil bych udělat si vanilkový puding..za horka ho dát ještě do robota šlehat až téměř do vychladnutí...a poté lehce všlehat ušlehanout smetanu...poměr..500g puding,250g šlehačka...používejte ztužovač šlehačky...aby smetana zůstala tužší konzistence...a nejprve všlehejte třetinu šlehačky a poté zbytek..vše velmi zlehka...aby jste nevymlátili všechen vzduch....popřípadě radím vygooglovat karamelový bavorský krém..nebo bavorský vanilkový krém..který pak ochutíte kulérem..kulér...100g cukru na karamel,100g vody..karamel musí být velmi tmavý,kvůli intenzivní chuti....tak snad Vám to pomůže |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|