Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Žloutkový krém' |
Od: Johny |
Vloženo: 30.10.2011 12:38:05 |
Laskonko,
žloutky se rády srážejí v horkém mléce ... proto když připravujete žloutkový krém, odebere se část mléka z naváženého množství, přidá se krémový prášek (nebo Maizena) a zamíchají se i žloutky (někdo dává do této směsi i cukr určený do krému) ... tato směs se poté předehřeje přidáním malého množství ohřátého zbylého mléka (popř. mléka s cukrem) a takto předehřátá směs se smíchá se zbylým horkým mlékem. Krém se poté již zahřívá (kolem 80°C), aby nedošlo ke sražení žloutků.
Doufám že vám to pomůže ...
Přeji krásné sladké tvoření ...
Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|