Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: postup při tvorbě citronového krému ' |
Od: Johny |
Vloženo: 30.10.2011 21:01:49 |
Dobrý den Karlo ...
Přiznávám se, že ve vašem dotazu se hůře orientuji a netuším ani k jakým účelům jste krém potřebovala, proto vám zkusím napsat recepturu na citrónový (pomerančový nebo limetkový) krém, který jsem používal ve francouzské cukrárně v Praze, plnili jsme ho do tartaletek (nízkých korpusů - košíčků z těsta podobného lineckému).
0,075 kg citrónová (pomerančová nebo limetková ...) šťáva, 0,125 kg cukr krupice, 0,004 kg citrónová (pomerančová ...) kůra, 0,100 kg máslo
2 ks (0,100 kg) vejce, 4 ks ( 0,080 kg) žloutky, 0,100 kg cukr krupice, 0,015 kg kukuřičný škrob (Maizena)
- ohřejeme citrónovou šťávu, určené množství cukru, kůru a máslo => máslo necháme rozpustit
- předšleháme si ručně metličkou vejce, žloutky a určený cukr => cukr se musí rozpustit => do vaječné směsi zašleháme kukuřičný škrob
- vaječnou směs předehřejeme přidáním 1/2 horké směsi => prošleháme a procedíme do zbylé horké směsi => opět zahříváme, přivedeme k varu a provaříme tak asi 1 minutu
- směs vylijeme do mísy a na ledové lázni za neustálého míchání ochladíme
- ochlazený krém plníme do připravených tartaletek připravených z Pâte brisée (francouzské sladké těsto) |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|