Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: rada' |
Od: Johny |
Vloženo: 24.02.2012 21:10:30 |
Dobrý den Eriko ...
Nevím, zda oba myslíme to samé, ale jediný krém, o kterém vím, že se používá bílkový krém a máslo, je krém na Maratonky. Recept je níže ...
Maratonky – náplň vlastní
Bílkový krém –
Cukr krupice 0,320 kg, cukr vanilka 0,020 kg, bílky čerstvé 0,160 kg
Nejprve si připravíme cukerný rozvar. K 2/3 celkového množství cukru přidáme tolik vody, abychom vytvořili hustou kaši, a dáme vařit. Jakmile se nám rozvar začne vařit, dáme šlehat bílky s 1/3 cukru a vanilkovým cukrem. Cukerný rozvar svaříme na silný let (115°C) a postupně zalijeme do pevně vyšlehaného bílkového sněhu, za neustálého chodu šlehače. Došleháme do zchladnutí.
Máslo – změklé 0,500 kg, protlak ovocný (jahodový, malinový) 0,270 kg, roztok kyseliny citrónové, roztok potravinářské barvy (červený) – stopa
Změklé máslo vyšleháme a postupně pomalu přiléváme ovocný protlak. Po vyšlehání směsi přidáme za pomalého chodu šlehače bílkový krém. Náplň ochutíme roztokem kyseliny citrónové a přibarvíme roztokem potravinářské barvy. Hotovou hmotu ihned zpracováváme beze zbytku.
|
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|