Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Hoblinky se šlehačkou rada, názor' |
Od: Johny |
Vloženo: 04.03.2012 12:08:11 |
Hoblovačky – korpus
Receptura:
0,900 kg žloutky, 0,900 kg bílky, 2,000 kg cukr krupice, 0,080 kg vanilkový cukr, citropasta, 0,400 kg voda, 2,120 kg mouka hladká
Výrobní postup …
Vejce + vodu + cukr krupici + citropastu + vanilkový cukr => vyšleháme ve stejnorodou hmotu a opatrně vmícháme prosátou hladkou mouku
Roztíráme přes šablonu oválného tvaru o rozměrech 110 x 85 mm na olejem potřené a moukou posypané plechy. Každý rozetřený kus posypeme drcenou praženou podzemnicí. Pečeme při teplotě 230 – 240°C tak dlouho, až okraje jednotlivých kusů mírně zhnědnou. Upečené polotovary za horka postupně snímáme z plechu, otočíme a rychle stočíme přes dřevenou tyčku. Na spoj řádně zatlačíme, aby se jednotlivé trubičky neroztáčeli.
Při stáčení je třeba rychlost, protože jakmile korpus zchladne, láme se …
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|