Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Hoblinky se šlehačkou rada, názor'

Od: Johny

Vloženo: 04.03.2012 12:08:11

Hoblovačky – korpus

Receptura:

0,900 kg žloutky, 0,900 kg bílky, 2,000 kg cukr krupice, 0,080 kg vanilkový cukr, citropasta, 0,400 kg voda, 2,120 kg mouka hladká

Výrobní postup …

Vejce + vodu + cukr krupici + citropastu + vanilkový cukr => vyšleháme ve stejnorodou hmotu a opatrně vmícháme prosátou hladkou mouku

Roztíráme přes šablonu oválného tvaru o rozměrech 110 x 85 mm na olejem potřené a moukou posypané plechy. Každý rozetřený kus posypeme drcenou praženou podzemnicí. Pečeme při teplotě 230 – 240°C tak dlouho, až okraje jednotlivých kusů mírně zhnědnou. Upečené polotovary za horka postupně snímáme z plechu, otočíme a rychle stočíme přes dřevenou tyčku. Na spoj řádně zatlačíme, aby se jednotlivé trubičky neroztáčeli.

Při stáčení je třeba rychlost, protože jakmile korpus zchladne, láme se …


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.