Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Jak a čím zdobit perníčky'

Od: imly

Vloženo: 14.04.2012 10:02:09

Mám vyzkoušenou bílkovou polevu, kterou zdobím už roky (ale dělám ji jinak, než ostatní).
1 bílek (40 g) vyšlehám do husté pěny. Šťávu z půlky citronu přeceďte přes jemné sítko (20 g) a vmíchejte do pěny. Mletý cukr (190 g) prosejte přes jemné síto a postupně zašlehávejte do pěny, až se došleháte k polevě. Je hotová, když vytáhnete z pěny šlehač, a "špička" pěny nespadne hned dolů. Používám ruční šlehač a nádobu, která se dá hermeticky uzavřít. Takto ušlehanou polevu nechte hodinu stát a pak ji nalijte do sáčku na zdobení s umělohnotnou špičkou (koupíte v domácích potřebách nebo na trhu). Sáček neplňte celý, ale jen do poloviny, zbytek sáčku pak trochu zatočte, konec ohněte směrem ke špičce a sepněte "klipsou" či klapkou na sáčky tak, abyste sepnula zatočenou i ohnutou část dohromady. Drží to, nic neteče a skvěle se stím pak dělá (jen si musíte koupit kvalitní klipsy, které po zaklapnutí opravdu drží).


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.