Reklama
|
Téma "chlebový kvásek"
|
chlebový kvásek
Od: Míša
|
27.10.2006 7:54:22.
id: 1377.
|
|
Kdo poradí s přípravou chlebového kvásku? Poměr vody a mouky? Díky Míša
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: chlebový kvásek
Od: Zdeněk
|
Vloženo: 06.01.2007 18:54:41.
ID: 1565.
|
|
Zdravím,dělám doma chleba a na 250 ml zákvasu budu potřebovat 125 g hladké mouky a 125 g vody,dám to do zavařovací sklenice,promíchám a nechám to stát při pokojové teplotě 12-24 hodin a pak to dám do ledničky na 5 dní. V pondělí si zamíchám zákvas,ve středu si to dám do ledničky a v neděli peču chleba,nechávám to stát 2 dny,podle mého vůně zákvasu byla málo výrazná,ale to záleží na každém zvlášť,samozřejmě je více receptů na zákvasy,mám to z francouzské knížky o chlebu,tak ať to vyjde. Zdraví Zdeněk
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: chlebový kvásek
Od: Mirek
|
Vloženo: 08.01.2008 17:50:46.
ID: 3816.
|
|
Asi se ptám dost neodborně, ale kolik pak toho kvásku dám do těsta na chleba, který bude mít 1 kg?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: chlebový kvásek
Od:
|
Vloženo: 04.12.2008 11:12:56.
ID: 5579.
|
|
Od mé kamarádky pekařky jsem se dověděla, že se dává 1/3 zákvasu, 1/3 vody a 1/3 mouky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: chlebový kvásek
Od: Dedek
|
Vloženo: 12.01.2014 18:00:33.
ID: 10369.
|
|
Jak se chlebovy kvasek vyrabi ,
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: chlebový kvásek
Od: Ludvík
|
Vloženo: 09.05.2015 13:24:35.
ID: 12970.
|
|
Je to zakvašená žitná mouka rozmíchaná s vodou v poměru cca 1:1 až 1:2.
odpovědět
|
| | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|