Reklama
|
Téma "Donuty"
|
Donuty
Od: marcela
|
06.12.2004 7:58:48.
id: 167.
|
|
Marně sháním nějaký recept na donuty (z kynutého těsta). Můžete mi někdo prosím poradit? Děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik
|
Vloženo: 12.01.2008 19:18:46.
ID: 3860.
|
|
Recept na koblihy
Chcete si udělat koblížky jako v Simpsnech? Zvládnou to i začátečníci
Budete potřebovat: mléko cukr máslo sůl vajíčko hladká mouka droždí bílá čokoláda vanilková esence, nebo cukr formičky na koblihy plech Příprava: V hrnci zahřejte mléko na 60 Celsia. Do mléka přidejte cukr, vanilkovou esenci, špetku soli a máslo. Rozdrobte droždí, rozmíchejte a dejte do mísy, přidejte do zahřátého mléka. Přidejte mouku a vajíčko se žloutkem. Pár minut to všechno míchejte, až vznikne těsto. To pak zakryjte a nechte kysnout na teplém místě asi půl hodiny. Uložte formičky na plech. Nitro formičky - plech potřete máslem, naplňte je těstem a povrch těsta upravte opláchnutým nožem. Přikryjte to a nechte opět kysnout asi 20 minut. Předehřejte troubu na cca. 180 Celsia, vložte Formičky s těstem (na plechu) a nechejte to tak na cca 20 minut. Pak koblihy vyklopte z formiček. Jakmile vychladnou, posypte je cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijte cukrovou či čokoládovou polevou, nebo roztopenou bílou čokoládou. Když máte nějaké ty čokoládové posýpky, jako lentilky, jenom v rourkovitém tvaře, posypte koblihy, ještě, když jsou teplé.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Hav
|
Vloženo: 12.01.2008 20:34:09.
ID: 3862.
|
|
Prosím Vás, mohl byste recept poněkud upřesnit ? Pokud dám droždí do mléka 60°teplého, tak mi patrně nevykyne. Také nepíšete, jak by mělo být těsto tuhé, zda se jedná o hustotu litého těsta nebo jako na koláče. Těmi formičkami myslíte takové ty jako bábovičky s výstupky uprostřed a jinak hladké ? Pokud je těsto tužší, popište prosím, jak ho tam dáváte - jako váleček nebo vykrojíte kroužek ? Také neuvádíte žádný poměr cukru másla a vajec k určitému množství mouky. Váš popis připomíná recepty ze středověku, kdy se také žádné poměry surovin neuváděly. Děkuji předem za doplnění.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik
|
Vloženo: 16.08.2008 22:08:09.
ID: 5160.
|
|
teplota léka do těsta
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik
|
Vloženo: 16.08.2008 22:08:13.
ID: 5161.
|
|
teplota mléka do těsta
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Lenča
|
Vloženo: 31.01.2009 13:54:29.
ID: 5739.
|
|
Ahoj, prosím nechcete napsat kolik tam toho mám dát ? Nevím jestli karabici mléka nebo 150kg mouky ? Díky moc :-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: lastal
|
Vloženo: 16.02.2008 11:05:12.
ID: 4074.
|
|
kolik čeho mám dat treba kolik hladké mouky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos
|
Vloženo: 18.08.2008 12:58:54.
ID: 5164.
|
|
60°C mléka= blbost. K čemu? Abych rozmíchal cukr stačí mi studené, a pro působení kvasinek to chce mléko vlažné. 60C spolehlivě zabíjí kvasničné buňky. Pokud se to rve do forem nejsou to kobliky, koblihy se smaží v olejové lázni. Jaké formičky? To vypadá jak špatný překlad anglického textu:-) Jakou konzistenci má mít těsto? Huí...karlos.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos
|
Vloženo: 18.08.2008 13:33:25.
ID: 5165.
|
|
Takže jsem chvíli marnil čas na netu a zdá se, že klasické donuts(doughnuts) jsou koblihy vypichované z plátu a smažené v oleji. Pak je tu ale opravdu i ta varianta se speciální formou podobnou té na mufiny, s válečkem uvnitř pro vytvarování díry, těsto se tam naleje, je řidší, asi něco jako u lívanců. To bude asi spíš homemade výroba. Které jsou ale ty homerovy oblíbené? Karlos
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos
|
Vloženo: 18.08.2008 13:42:16.
ID: 5167.
|
|
No tak teď už je to víc jak jasný.....ten krám co vyrábí donuty z řidšího těsta jsem už kdesi viděl, i v ČR. Možná ho autorka dotazu má, jen mě to nedošlo. Tak se omlouvám za spaming...:-) Karlos.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: donut maniac
|
Vloženo: 13.09.2008 7:31:38.
ID: 5268.
|
|
hej ty donuty se maj vazne fritovat ve fritaku ten recept byl na normalni koblihy jako u nas v cukrarne
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos
|
Vloženo: 15.09.2008 11:47:00.
ID: 5278.
|
|
Ty pravé donuty jsou ale řidší těsto tvarované přes tu speciální hlavu. Sice jsem viděl na netu i výrobu vypichovaných donut z koblihového těsta, ty polotekuté budou ale asi zajímavější. Otázka je jestli kypřit droždím, nebo i něčím jiným, podobně jako muffins. Asi bude více variant. Karel.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: broni
|
Vloženo: 17.06.2013 20:27:42.
ID: 10124.
|
|
Zkuste tuto variantu, je lité těsto a takové udělátko, které to těsto dávkuje přímo do oleje.1/2 kg hl. mouky 150g cukru, 2 vanilkové cukry,3 vejce, kelímek zakysané smetany, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka. Řádně promíchat a na teplém místě nechat těsto dozrát. Poté smažit. Usmažené zdobit nejlépe fondánem možno i přibarveným, sypat barevnýma perličkama nebo pocákat čokoládou - bílou, hnědou, barvenou-růžovou apod. :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: broni
|
Vloženo: 17.06.2013 20:28:02.
ID: 10125.
|
|
Zkuste tuto variantu, je lité těsto a takové udělátko, které to těsto dávkuje přímo do oleje.1/2 kg hl. mouky 150g cukru, 2 vanilkové cukry,3 vejce, kelímek zakysané smetany, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka. Řádně promíchat a na teplém místě nechat těsto dozrát. Poté smažit. Usmažené zdobit nejlépe fondánem možno i přibarveným, sypat barevnýma perličkama nebo pocákat čokoládou - bílou, hnědou, barvenou-růžovou apod. :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Janka
|
Vloženo: 18.09.2020 14:25:22.
ID: 14483.
|
|
Prosím, koľko gramový kelímok zakysanej smetany používaš? Aby mi sedela hustota cesta do udělátka. Som moc rada, že som našla nejaký recept do udělátka, díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od:
|
Vloženo: 24.11.2008 23:13:56.
ID: 5512.
|
|
Na vyrobu donutu je potreba specielni testo ktere se kupuje v Nemecku.Mame doma stroj na mini koblizky a taky i testo a specielni tuk,ktery je bez cholesterolu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Eichwaldi
|
Vloženo: 04.07.2011 20:30:24.
ID: 8160.
|
|
Dobrý den Sháním informace ohledně mini koblížků, zatím jsem našel, že v Česku má na to monopol Jarek z Olomůca, můžete mi prosím poslat odkaz na německé stránky? Děkuji Eichwaldi
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Lenča
|
Vloženo: 31.01.2009 13:57:14.
ID: 5740.
|
|
Ahoj, prosím kolik tam čeho má být ? Nevím jestli krabici mléka nebo 150kg mouky? Moc díky za odpověď. :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: ivik12
|
Vloženo: 03.02.2009 11:01:03.
ID: 5759.
|
|
Ahojky Marcelko, já nemám recept, ale už jsem vyzkoušela donuty pečené v troubě z kynutého těsta a to jsem už dělala tři recepty a stále to není ono. Vždycky koupím donutku a doma to hodnotíme. Oni jí mají takovou hodně nadýchanou a nemají takovou buchtovou chuť jako když to udělám, takže budu taky moc ráda, jestli má někdo konkrétní receptík na donutky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Donuty
Od: Verča
|
Vloženo: 24.02.2009 15:47:54.
ID: 5895.
|
|
Tak tady máte jeden receptík na donuty pečené na formě!!!200g hl.mouky,75g kakaa,1/2 bal.suš.kvasnic,50g medu,50g cukru,150ml vlažné smetany,2 vejce,100g nízkotuč.tvarohu,špetka soli.prosijeme mouku,přimícháme kvasnice a pak to ostatní a mícháme 5 minut v mixéru,pak nechat cca 20 minut kynout,pak naplnit formu a uhladit mokrým nožem a nechat ještě chvíli v klidu a pak 180`C na cca 20 minut.vyklopit a obalit v cukru/čokopoleva.... A dejte mě vědět jak vám to chutná a chi taky ještě nějaký receptík od vás!!!!
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|