Cukrář.cz

Reklama



Téma "Donuty"


Donuty
Od: marcela

06.12.2004 7:58:48.
id: 167.


Marně sháním nějaký recept na donuty (z kynutého těsta). Můžete mi někdo prosím poradit? Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik

Vloženo: 12.01.2008 19:18:46.
ID: 3860.


Recept na koblihy


Chcete si udělat koblížky jako v Simpsnech? Zvládnou to i začátečníci


Budete potřebovat:
mléko
cukr
máslo
sůl
vajíčko
hladká mouka
droždí
bílá čokoláda
vanilková esence, nebo cukr
formičky na koblihy
plech
Příprava: V hrnci zahřejte mléko na 60 Celsia. Do mléka přidejte cukr, vanilkovou esenci, špetku soli a máslo. Rozdrobte droždí, rozmíchejte a dejte do mísy, přidejte do zahřátého mléka. Přidejte mouku a vajíčko se žloutkem. Pár minut to všechno míchejte, až vznikne těsto. To pak zakryjte a nechte kysnout na teplém místě asi půl hodiny. Uložte formičky na plech. Nitro formičky - plech potřete máslem, naplňte je těstem a povrch těsta upravte opláchnutým nožem. Přikryjte to a nechte opět kysnout asi 20 minut. Předehřejte troubu na cca. 180 Celsia, vložte Formičky s těstem (na plechu) a nechejte to tak na cca 20 minut. Pak koblihy vyklopte z formiček. Jakmile vychladnou, posypte je cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijte cukrovou či čokoládovou polevou, nebo roztopenou bílou čokoládou. Když máte nějaké ty čokoládové posýpky, jako lentilky, jenom v rourkovitém tvaře, posypte koblihy, ještě, když jsou teplé.

odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: Hav

Vloženo: 12.01.2008 20:34:09.
ID: 3862.


Prosím Vás, mohl byste recept poněkud upřesnit ? Pokud dám droždí do mléka 60°teplého, tak mi patrně nevykyne. Také nepíšete, jak by mělo být těsto tuhé, zda se jedná o hustotu litého těsta nebo jako na koláče. Těmi formičkami myslíte takové ty jako bábovičky s výstupky uprostřed a jinak hladké ? Pokud je těsto tužší, popište prosím, jak ho tam dáváte - jako váleček nebo vykrojíte kroužek ? Také neuvádíte žádný poměr cukru másla a vajec k určitému množství mouky. Váš popis připomíná recepty ze středověku, kdy se také žádné poměry surovin neuváděly.
Děkuji předem za doplnění.

odpovědět

       Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik

Vloženo: 16.08.2008 22:08:09.
ID: 5160.


teplota léka do těsta

odpovědět

       Nadpis: Re: Donuty
Od: bedik

Vloženo: 16.08.2008 22:08:13.
ID: 5161.


teplota mléka do těsta

odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: Lenča

Vloženo: 31.01.2009 13:54:29.
ID: 5739.


Ahoj, prosím nechcete napsat kolik tam toho mám dát ? Nevím jestli karabici mléka nebo 150kg mouky ? Díky moc :-)

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Donuty
Od: lastal

Vloženo: 16.02.2008 11:05:12.
ID: 4074.


kolik čeho mám dat treba kolik hladké mouky


odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos

Vloženo: 18.08.2008 12:58:54.
ID: 5164.


60°C mléka= blbost. K čemu? Abych rozmíchal cukr stačí mi studené, a pro působení kvasinek to chce mléko vlažné. 60C spolehlivě zabíjí kvasničné buňky.
Pokud se to rve do forem nejsou to kobliky, koblihy se smaží v olejové lázni. Jaké formičky?
To vypadá jak špatný překlad anglického textu:-)
Jakou konzistenci má mít těsto?
Huí...karlos.




odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos

Vloženo: 18.08.2008 13:33:25.
ID: 5165.


Takže jsem chvíli marnil čas na netu a zdá se, že klasické donuts(doughnuts) jsou koblihy vypichované z plátu a smažené v oleji. Pak je tu ale opravdu i ta varianta se speciální formou podobnou té na mufiny, s válečkem uvnitř pro vytvarování díry, těsto se tam naleje, je řidší, asi něco jako u lívanců. To bude asi spíš homemade výroba.
Které jsou ale ty homerovy oblíbené?
Karlos

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos

Vloženo: 18.08.2008 13:42:16.
ID: 5167.


No tak teď už je to víc jak jasný.....ten krám co vyrábí donuty z řidšího těsta jsem už kdesi viděl, i v ČR. Možná ho autorka dotazu má, jen mě to nedošlo.
Tak se omlouvám za spaming...:-)
Karlos.

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: donut maniac

Vloženo: 13.09.2008 7:31:38.
ID: 5268.


hej ty donuty se maj vazne fritovat ve fritaku
ten recept byl na normalni koblihy jako u nas v cukrarne

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: Karlos

Vloženo: 15.09.2008 11:47:00.
ID: 5278.


Ty pravé donuty jsou ale řidší těsto tvarované přes tu speciální hlavu. Sice jsem viděl na netu i výrobu vypichovaných donut z koblihového těsta, ty polotekuté budou ale asi zajímavější. Otázka je jestli kypřit droždím, nebo i něčím jiným, podobně jako muffins. Asi bude více variant.
Karel.

odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: broni

Vloženo: 17.06.2013 20:27:42.
ID: 10124.


Zkuste tuto variantu, je lité těsto a takové udělátko, které to těsto dávkuje přímo do oleje.1/2 kg hl. mouky 150g cukru, 2 vanilkové cukry,3 vejce, kelímek zakysané smetany, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka.
Řádně promíchat a na teplém místě nechat těsto dozrát.
Poté smažit.
Usmažené zdobit nejlépe fondánem možno i přibarveným, sypat barevnýma perličkama nebo pocákat čokoládou - bílou, hnědou, barvenou-růžovou apod.
:-)

odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: broni

Vloženo: 17.06.2013 20:28:02.
ID: 10125.


Zkuste tuto variantu, je lité těsto a takové udělátko, které to těsto dávkuje přímo do oleje.1/2 kg hl. mouky 150g cukru, 2 vanilkové cukry,3 vejce, kelímek zakysané smetany, prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 dcl vlažného mléka.
Řádně promíchat a na teplém místě nechat těsto dozrát.
Poté smažit.
Usmažené zdobit nejlépe fondánem možno i přibarveným, sypat barevnýma perličkama nebo pocákat čokoládou - bílou, hnědou, barvenou-růžovou apod.
:-)

odpovědět

       Nadpis: Re: Donuty
Od: Janka

Vloženo: 18.09.2020 14:25:22.
ID: 14483.


Prosím, koľko gramový kelímok zakysanej smetany používaš? Aby mi sedela hustota cesta do udělátka. Som moc rada, že som našla nejaký recept do udělátka, díky.

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od:

Vloženo: 24.11.2008 23:13:56.
ID: 5512.


Na vyrobu donutu je potreba specielni testo ktere se kupuje v Nemecku.Mame doma stroj na mini koblizky a taky i testo a specielni tuk,ktery je bez cholesterolu

odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: Eichwaldi

Vloženo: 04.07.2011 20:30:24.
ID: 8160.


Dobrý den
Sháním informace ohledně mini koblížků, zatím jsem našel, že v Česku má na to monopol Jarek z Olomůca, můžete mi prosím poslat odkaz na německé stránky?
Děkuji
Eichwaldi

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: Lenča

Vloženo: 31.01.2009 13:57:14.
ID: 5740.


Ahoj, prosím kolik tam čeho má být ? Nevím jestli krabici mléka nebo 150kg mouky? Moc díky za odpověď. :-)

odpovědět

Nadpis: Re: Donuty
Od: ivik12

Vloženo: 03.02.2009 11:01:03.
ID: 5759.


Ahojky Marcelko, já nemám recept, ale už jsem vyzkoušela donuty pečené v troubě z kynutého těsta a to jsem už dělala tři recepty a stále to není ono. Vždycky koupím donutku a doma to hodnotíme. Oni jí mají takovou hodně nadýchanou a nemají takovou buchtovou chuť jako když to udělám, takže budu taky moc ráda, jestli má někdo konkrétní receptík na donutky.


odpovědět

    Nadpis: Re: Donuty
Od: Verča

Vloženo: 24.02.2009 15:47:54.
ID: 5895.


Tak tady máte jeden receptík na donuty pečené na formě!!!200g hl.mouky,75g kakaa,1/2 bal.suš.kvasnic,50g medu,50g cukru,150ml vlažné smetany,2 vejce,100g nízkotuč.tvarohu,špetka soli.prosijeme mouku,přimícháme kvasnice a pak to ostatní a mícháme 5 minut v mixéru,pak nechat cca 20 minut kynout,pak naplnit formu a uhladit mokrým nožem a nechat ještě chvíli v klidu a pak 180`C na cca 20 minut.vyklopit a obalit v cukru/čokopoleva....
A dejte mě vědět jak vám to chutná a chi taky ještě nějaký receptík od vás!!!!

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.