Reklama
|
Téma "maslovy krem ???"
|
maslovy krem ???
Od: jaja
|
22.04.2007 16:48:22.
id: 1970.
|
|
nevim si rady s vyrobou masloveho kremu kazdy recept doporucuje ruznou proporci pudinku nektere litr se tremi pudinkovymi prasky na 250g masla, jine pouze 0.4 l s jednim pudinkovym praskem na 250g masla. Zda se mi ze muj krem hodne tuhne s malou proporci pudinku a s velkou zase je ridky a srazi se.
nebo je lepsi pouzivat moucnou kasi na nadstaveni ci snad nenastavovat vubec a pouzit jen cukr a zloutky
jsem z toho docela nestastny protoze maslovy krem pouzivam rad
mate nekdo recept ci jinou radu diky
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od:
|
Vloženo: 22.04.2007 22:29:04.
ID: 1976.
|
|
Já si myslím ,že krém jak popisujete litr na 250g másla,tak není máslový krém a žloutkový. Máslový krém je vždy dle chuti každého ,ale ten z cukru a žloutků bude hodně tučný ,drahý .S tou moučnou kaší nemám dobré zkušennosti.,takže já bych volil klasiku-základní žloutkový krém(nemusí se přidávat žloutky ,jak praví receptura),a na 1kg zákl.žlout.krému , 1kg másla-dobře prošlehat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od: Jana
|
Vloženo: 24.04.2007 20:34:14.
ID: 1983.
|
|
Dobrý den,
já nemám moc ráda chemicky vonící dorty a krémy, takže do lehkého máslového krému udělám vanilkový puding tak, jak je to na sáčku - z půl litru mléka a do toho zašlehám 3 másla, trochu to tím pudinkem voní, ale ne tak moc, a není to zase těžké máslové. Když chci krém ještě lehčí, zašlehám do něj ještě trochu vařícího mléka. Je pak lehoučký jako šlehačka, ale zase si nejsem jistá, jak dlouho vydrží.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od: Ala
|
Vloženo: 24.04.2007 22:22:01.
ID: 1985.
|
|
Já dávám na 1 kg základ. žloutk.krému 800 g másla bohatě to stačí.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od: monča
|
Vloženo: 08.05.2007 17:14:07.
ID: 2032.
|
|
Dobrý den nás učili žloutkový krém (do věnečků a pod.): 1 díl másla : 5ti dílům pudinku (mléka cca poloviční množství než v návodu) máslový krém je v poměru 1:1 krém se obvykle sráží, když nemají suroviny stejnou teplotu Monika
odpovědět
|
|
Nadpis: maslovy krem - pomoc !!
Od: Katka
|
Vloženo: 09.07.2009 23:56:02.
ID: 6626.
|
|
Ma nekdo recept na jednoduchy maslovy krem ale bez pudinku ?? Dekuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od: Arielll
|
Vloženo: 20.07.2009 11:45:06.
ID: 6639.
|
|
Já nedám dopustit na tento:
250 ml mléka 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 50 g Omegy moučkový cukr dle chuti 250 g másla
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový sáček (tím zabráníme vzniku škraloupu) a necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Můžeme přidat kakao.
Tento krém je lehký, krásně našlehaný a vhodný na potahované dorty. Přitom po ztuhnutí velice pevný.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: maslovy krem ???
Od: Karlos
|
Vloženo: 21.07.2009 7:40:49.
ID: 6641.
|
|
Poctivý cukrářský máslák vyrobíte tak, že pudink a máslo jsou 1:1. Pokud chcete vycházet z jednoho sáčku pudinku, je ideální dát polovinu mléka, protože pudink podle receptu na sáčku je opravdu hodně řídký. V cukrářském provozu se vaří velmi hustý, až tuhý pudink, a tomu odpovídá poloviční množství tekutiny, tedy 250 ml mléka. Na tento pak padne zhruba jedno máslo a něco cukru. Karlos.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|